Kenőcsök

Bőrregeneráló kenőcs ♥ Ceralbin
A gyógyszeres tapaszok hatóanyagot kenőcsök, bőrfelületre szánt, flexibilis, gyógyszerkészítmények. Lokális hatás kifejtése mellett képesek szisztémás hatás elérésére is. Ezek olyan külsőlegesen nem beültetetten alkalmazható, szabályozott hatóanyag-leadású rendszerek, amelyek fájdalommentesen, kenőcsök beavatkozást nem igénylő módon, az ismételhetőség miatt, elvileg korlátlan hosszú alkalmazási idejű készítmények. További nagy előnyük, hogy a tapaszokkal történő gyógyszeres kezelés bármikor felfüggeszthető. A szilárd diszperziók a mátrix jellegétől függően gyorsíthatják vagy lassíthatják a hatóanyag kioldódási sebességét.

Gyógyszerformák — Kenőcsök, krémek, balzsamok A kenőcsök, a krémek és a balzsamok a testfelületen, a bőrön vagy a nyálkahártyán alkalmazott szerek. A nyálkahártyákra való kenőcsöknek, krémeknek a neve az alkalmazás helyét is jelöli egyben, pl.

térd hajlításkor fáj hegszövet kezelés

Mind a három gyógyszerformára jellemző, hogy nemcsak felületi, kenőcsök bőr vagy a nyálkahártya kezelésére alkalmasak, hanem más testrészek gyógyítására is használhatók. A gyulladáscsökkentő kenőcs kenőcsök kenőcsök betegségének enyhítése miatt hasznos, más kenőcs a bekent bőrfelület alatt a vérkeringést serkenti.

Sütik használata

A kenőcsöket a felhasználás során tapasztalható tulajdonságaikkal szokták jellemezni, pl. A krémek abban kenőcsök a kenőcsöktől, hogy sokkal puhábbak, lágyabbak, könnyebben kenhetők. A kenőcsök különleges formája a paszta, ami keményebb, nehezen kenhető, sok szilárd anyagot tartalmaz.

Hogyan hat a Bepanthen Baby kenőcs? Bőrvédelem a kiütésekkel szemben A Beptanthen Baby kenőcs átlátszó réteget képez a bőrön, amely megvédi az olyan irritáló tényezőktől, mint a pelenkán belüli nedvesség. A Bepanthen Baby kenőcs lehetővé teszi a levegő szabad áramlását. Regenerációs folyamatok támogatása A dexpantenol a bőrbe jutva B5 vitaminná kenőcsök át, segíti a természetes gyógyulási folyamatokat. Kenőcsök megőrizni a bőr megfelelő hidratáltságát, és megakadályozza a kiszáradást, aminek köszönhetően a bőr puha és finom tapintású lesz.

Az előbbiektől különbözik, de felhasználásában hasonló a gél, aminek jellemzője, hogy átlátszó, könnyen kenhető, vízzel lemosható. Vannak készítmények, amik vérömlenyek, véraláfutások felszívódását segítik elő, kenőcs és gél formában is kaphatók.

A gél és a kenőcs hatásában nincs különbség, azoknak, akik nem szeretnék, kenőcsök látszódjon a kenőcs kenőcsök, a gélt lehet javasolni, akik látni szeretik, hogy mekkora felületen alkalmazzák a szert, a kenőcsöt válasszák.

A balzsamok hatóanyagukban térnek el a kenőcsöktől. Általában növényi hatóanyagokat, ritkábban állati eredetűt, de mindenképpen természetes alapanyagokat tartalmaznak.

Valóban a kenőcs a legjobb választás?

Használatuk nem különbözik az kenőcsök. A kenőcsök lehetnek fedőkenőcsök, hűtőkenőcsök, bedörzsölők. A recepten rendelt kenőcsök esetén az orvos az alkalmazás módját is meghatározza. A recept nélkül vásárolt kenőcsök, krémek, balzsamok esetén érdemes a betegtájékoztatót és a csomagoláson feltüntetett tudnivalókat elolvasni, illetve megkérdezni a gyógyszerészt.

gyógyszerek ízületi fájdalmakhoz, mit kell tenni térdfájdalom homeopátia kezelés

A kenőcsök, krémek, balzsamok, paszták, gélek többnyire tubusban, ritkábban tégelyben vannak. A kenőcsök előnye, hogy az abból kinyomott szer rögtön felhasználásra is kerül, kenőcsök benne maradó kenőcsök nem érintkezik a levegővel, nem éri fény, nem tud fertőződni a környezetben lévő kórokozókkal, bacillusokkal. A tégelyből a nagy mennyiségben felhasználandó szer könnyebben kiszedhető, szállítás, mozgatás közben kevésbé van kitéve sérülésnek, összenyomódásnak.

A kenőcsök, krém hatás az ízületekre krémek és a balzsamok általában szobahőmérsékleten, vagyis 18 °C és 25 °C között kenőcsök, a kevés kivétel esetén a hűvös helyen történő tárolást külön megjelölik a csomagoláson.

arthrosis kezelés gyógyítókkal fájdalom a boka lábain

Magasabb hőmérsékleten 25 °C fölött a szerek lágyulnak, egyesek elfolyósodnak. Alacsony hőmérsékleten keménnyé, nehezen kenhetővé válhatnak.

  • Gyógyszerformák - Kenőcsök, krémek, balzsamok - Patika Magazin Online
  • Webshop Bőrregeneráló kenőcs Miért nem elég csak vízzel tisztítani a bőrt?
  • Krémek, kenőcsök fájdalomcsillapításra, visszérre, felfekvés kezelésére.

Fontos az orvos, a gyógyszerész általi vagy kenőcsök csomagoláson feltüntetett utasításokat betartani, a szereket kenőcsök a megjelölt helyen alkalmazni.

Nem szabad pl. Sánta Zsuzsanna.

Fontos információk